Vesiletunnecat Homepage
Forum Home Forum Home > GENEL FORUM > Haberler
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

24 Saat Kur`an-ı Kerim Dinleme


Gökçek'ten ilginç su açıklaması

 Post Reply Post Reply
Author
Message
kral View Drop Down
Administrator
Administrator
Avatar

Joined: 08-03-2006
Status: Offline
Points: 1323
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kral Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Gökçek'ten ilginç su açıklaması
    Posted: 18-01-2009 at 19:36
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hiç yağış olmasa bile Ankara'nın 20 yıllık suyunun bulunduğunu bildirdi.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökçek, Kıbrıs Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin geleneksel “Aşure Günü” etkinliğinde yaptığı konuşmada, geçen 5 yıllık dönemde Kıbrıs Köyü'ne altyapı ve doğalgaz konusunda ciddi hizmetler getirdiklerini belirtti.
 
Köyün 16 kilometrelik kanalizasyon çalışmasını tamamladıklarını kaydeden Gökçek, çevre yoluyla ilgili yarım kalmış projeyi de 10-15 gün içinde bitirebileceklerini ancak kamulaştırma bedelinin çok yüksek olmasından dolayı el ve kollarının bağlandığını anlattı. Gökçek, mal sahiplerinin kamulaştırma bedellerini makul seviyelere indirmeleri halinde yol sorununu bir hafta-10 gün içinde tamamlama sözü verdi.
Vatandaşların otobüs seferlerinin az olduğu şikayetleri üzerine Gökçek, “Yarından itibaren sabah ve akşam ek otobüs verilecek. Ancak gün içinde otobüsün seyrek olması normal. Çünkü, otobüsler boş gidip geliyor ve bu da belediyeyi zarara sokuyor. Yıllık otobüs zararı şu anda 80 ile 110 trilyon civarında. Eğer gelişi güzel otobüs verilirse bu rakam 180 trilyona çıkar” dedi.
 
Gökçek, su konusundaki talep üzerine, Ankara'nın 20 yıllık su sorununun çözüldüğünü söyledi. Suyla ilgili ortaya atılan iddialara cevap veren Gökçek, şunları kaydetti:
 
“Televizyonlarda bilen de bilmeyen de konuşuyor. 'Gerede'ye yeni baraj yapılsaydı, susuzluk çekmezdik' diyenler var. Aslında Gerede bölgesi ile mevcut olan Çamlıdere bölgesi arasında 30 kilometre mesafe var. Gerede'ye yağan yağmur, Çamlıdere'ye de yağıyor. Çok az bir rejim farkı var. Oraya baraj yapsaydık, gene susuz kalırdık.
Bizim tek çözüm yolumuz, 7 milyar metreküp suyun bulunduğu Kesikköprü Barajı idi. Ankara'ya hiç yağış yağmasa bile Ankara'nın 20 yıllık suyu var. Ben her sabah ama istisnasız her sabah, sudan içerim ki gittiğim yerde soran olursa 'ben de içiyorum' diyebileyim. Demiyorum ki şişe suyu kalitesinde ama Allah'a hamdolsun ki artık susuz değiliz. Gerede sistemi de önümüzdeki ay ihale edilecek.” 
 
Kaynak
<font color=RED>“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.”[/COLOR]

Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.109 seconds.