Vesiletunnecat Homepage
Forum Home Forum Home > Forum > Forumlarla İlgili Duyurular/Sorularınız/Sorunlarınız
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

24 Saat Kur`an-ı Kerim Dinleme


Topic ClosedSitemiz Hakkında

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Vesiletunnecat View Drop Down
Administrator
Administrator
Avatar

Joined: 02-10-2003
Location: Germany
Status: Offline
Points: 282
Direct Link To This Post Topic: Sitemiz Hakkında
    Posted: 31-12-2008 at 07:22
Bismillahirrahmanirrahim;

      Değerli kardeşlerim, her türlü sena, övgü(hamd)Alemlerin Rabbi olan  Allah’a mahsustur. Evvela Yüce Yaratıcımıza nihayetsiz hamd eder, O’nun sevgili habibi kainatın efendisi efendimiz, rehberimiz ve ebedi örneğimiz olan Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v.)’e aline, ashabına, ehlibeytine sonsuz salat ve selam ederek sitemiz vesiletunnecat.com  hakkında kısaca  bilgi vermek istiyorum.

      Değerli kardeşlerim, Cenab-ı Hak biz insanları ekmel-i tahiyyat (yaratılanların en mükemmeli) olarak yaratmıştır. Cümle yaratılanları da bir şekilde biz insanların hizmetine sunmuştur. Aklı kullanma kabiliyeti, düşünebilme ve yeni bir şey icad edebilme melekesiyle de biz insanları diğer yaratıklardan daha üstün ve farklı kılmıştır. Örneğin bir kuş düşünelim; nasıl yaratıldığı ilk günden itibaren kendi imkanları ile bir yuva yapıp içinde barınabiliyordu ise bu gün gelinen noktada da aynı şekilde kendi imkanlaıyla kendisine ancak öyle bir yuva yapabilmektedir. Hiç bir kuşun kendi başına modern bir kafes yapıp içine girme becerisi olamamıştır ve de olamayacaktır da. Diğer tüm canlılar için de durum aynıdır. Fakat malümdur ki insan yaratılışından bu güne kadar baş döndüren gelişmeler gerçekleştirmiştir. Aklı ve aklını kullanabilme kabiliyeti sayesinde mağara hayatından gökdelenlere, merkep sırtından modern vasıtalara kısaca bu günkü bilgi çağına ulaşmıştır. Kim bilir yarın Uzay çağında hangi yeniliklerle insanlar karşı karşıya geleceklerdir..

      Değerli kardeşlerim, bilginin doruğa çıkması, insanın kendini daha iyi tanımasıyla orantılı bir durumdur. Bilgi adeta insanın aynasıdır. Yüce yaratıcımız ilk atamız Adem (as.) Babamızı ete-kemiğe büründürdükten sonra O’nu bilgi ile donatmıştır ve meleklerden bile daha üstün hale getirmiştir. O halde insan olarak yaratılıp insan olarak kalabilmenin temel şartı bilgidir. İnsan neyi ne kadar biliyorsa o kadar insandır. Şunu samimiyetimle söyleyebilirim ki yaratılışımızın en belirgin gayesi Adem gibi insan olmaktır, insanlığımızı muhafaza etmektir. Yüce Rabbimiz tüm insanlara gönderdiği ilahi Kitaplarda ve son mukaddes kitap olan Kitabımız Kur’an-ı azmüş Şanın ilahi mesajlardaki yegane gaye de insanı kamil manada insan haline getirmektir. Yaratılışa uygun olgun bir insan modelini oluşturmaktır. Bütün ibadet ve taatların özünde, insanı yaratılış gayesine uygun bir insan haline getirebilme hikmeti yatmaktadır.. Kendi öz benliğiyle yüzleştirip, yaratıcının hoşnut olabileceği bir şekilde kendini tanımlayabilecek bir düzeye cikartmaktir.

      Değerli kardeşlerim, bu hedefe ulaşmanın birinci basamağı Yüce Kitabımızın ilk emri olan okumak ve öğrenmektir. Bu bilinçten hareketle asrın en büyük niğmetlerinden biri olarak kabul gören bilgi kutusunu (internet, bilgi-iletişim ağını) kullanarak bir bilgi-iletişim-sevgi köprüsü mesabesinde olmasını hedeflediğimiz sitemizi, tüm insanların hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Sırf Riza-i Bari uğruna, bilgi-sevgi aktarma yolunda bir vesile olabilmeyı düşünerek vesiletunnecat.com'u kurduk. Malümünüz kelime manası “Kurtuluş vesilesi” dir. Aynı zamanda Süleyman Çelebi hazretlerinin yazmış olduğu Mevlid-i Şerif in de orijinal ismidir. Sitemize bu ismi verirken şöyle bir düşündüm. Neden mevlid-i Şerifin orijinal adıyla aynı isim oldu dedim. Değiştirsem mi acaba diye kendi kendime sordum. Fakat baktımki mevlid-i Şerif  “VAHDET”  bahriyla başlıyor. Bu Allah’ın varlığını, birliğini, vahdaniyetini, uluhiyyetini ve kısaca Kelime-i Tevhidi remzediyor. O halde vesiletunnecat.com'un  da birinci temel ilkesi Kelime-i Tevhittir.. Yalnızca Allah’a kul olmaktır. Mevlid-i Şerifin ikinci bölümü ise “VELADET”bahridir. Bu da Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v.) i ve O’nun sünnetini remzediyor. vesiletunnecat.com'un da ikinci ilkesi de Efendimiz (s.a.v.) in Sünnetinin hayatımızda neşvü nema bulması,yeniden doğması,O'nun Sünnetine  ittiba ederek ve sadece Hz.Muhammed (s.a.v.)’e hakiki manada ümmet olmaktır. Mevlid-i Şerifin üçüncü bölümü ise  “MİRAC”tır. Bu da , ibadet, ahlak, fazilet ve yükselmeyi remzediyor. vesiletunnecat.com'un  da üçüncü ilkesi Allah’a O’nun emrettiği bir şekilde kul olmak, ibadet ahlak ve fazilette örnek olmak, madde ve mana aleminde yükselmek, yaratılış gayesine uygun model bir insan haline gelebilmektir.

      Değerli kardeşleim, gördüğünüz gibi sadece vesiletunnecat.com  bir isim benzerliğinden ibaret değildir. Temel ilkelerimiz de “ vesiletunnecat”ın ihtiva ettigi ruhla örtüşmektedir.
“ vesiletunnecat”ın sonuç bölümü ise “DUA” ile tamamlanmaktadır.  vesiletunnecat.com'un  da sonuncu ilkesi Yüce Yaratıcımıza her daim dua ve niyaz halinde bulunmaktır. ”Dualarınız olmazsa Rabbim size niye değer versin ki..” Emr-i İlahiyesinin bilincinde olarak hareket etmektir.Yani kisaca anlatmaya calistigim  vesiletunnecat.com feyzini "Vesiletü'n necat"kitabindan almiyor,bilakis onun beslendigi menbadan aliyor.  

      Değerli kardeşlerim, sonuç olarak şunu ifade edebilirim. Tüm insanların rengine, diline, ırkına vs. hiçbir süretine bakmaksızın sevgi, hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını esas alarak “yaratılanı severiz yaratandan ötürü” prensibini düstür ederek, bütün insanları kucaklamak temel anlayışımızdır. Her hangi bir cemaatın, tarıkatın, hizbin, etnik grupların, bölücü-yıkıcı mihrakların, cennet vatanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığına, bağımsızlığına, üniter yapısına, huzur ve istikrarına kasdeten,harici ve dahili  betbahların içinde ve gölgesinde doğrudan veya dolaylı bir şekilde bulunmaksızın sadece ve sadece Ülkemizin ali menfaatlerini esas alarak,Yüce Dinimiz islama bir lahzacik hizmet edebilme noktasinda, ehl-i sünnet vel cemaat çizgisinde kurmuş olduğumuz vesiletunnecat.com sitemizin  tüm insanlığın kurtuluşuna ve hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, çorak topraklara düşen yağmur misali manevi katkılarınızı ve katılımınızı temenni ederim. Unutmayalım ki her şey vermekle tükenir, bilgi vermekle artar.

      “Eserlerinden yararlandığımız değerli hocalarımızın hepsinden Yüce Rabbim razı olsun.”

      Not: Sitemiz hiçbir zaman, hiçbir sürette, dolaylı ve dolaysız maddi kazanç ve menfaat temin edemez.  Yapılan tüm hizmetler Riza-i Bari içindir.Selam ve Dua.

Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.110 seconds.